Γλυκό μανιτάρι

Παρασκευάζεται με σπιτική συνταγή από μανιτάρια
πλευρώτους υψηλής ποιότητας.
Ένα ξεχωριστό επιδόρπιο με διακριτικά αρώματα, γεύση
και υφή. Συλλέγονται μικρά τρυφερά μανιτάρια και
γίνονται ένα διαφορετικό γλυκό που αξίζει να το δοκιμάσετε. 
Φρουτώδη αρώματα με καταπληκτική γεύση και χωρίς
συντηρητικά. Τοποθετήστε στο ψυγείο το βάζο και σερβίρετε
παγωμένο μονό του ή με γιαούρτι. Επίσης μπορεί να
συνοδεύσει με άριστα αποτελέσματα το Παγωτό Καϊμάκι…!!!

 

Υλικά:
1 κιλό Μανιτάρια Πλευρώτους "Μητάτο" 
1 κιλό μαύρη ζάχαρη 
1 λίτρο νερό 
1 λεμόνι (ο χυμός του) 
1 Βανίλια ή μαστίχα 


Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε αν χρειάζεται λίγο τα μανιτάρια, αφήνουμε τα μικρά
και κόβουμε τα μεγαλύτερα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε
το νερό και την ζάχαρη. Τα βάζουμε στην φωτιά για λίγο μέχρι
να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα βράζουμε
για περίπου 30 λεπτά, προσέχοντας πάντα να το ξαφρίζουμε. 
Λίγο πριν τα σβήσουμε προσθέτουμε το λεμόνι και την
βανίλια ή μαστίχα για ελαφριά μυρωδιά. 

Μικρό μυστικό: αντί για βανίλια ή μαστίχα μπορούμε
να χρησιμοποιήσουμε αρμπαρόριζα (μοσχομολόχα) ή γλυκάνισο.

Please reload