Μανιτάρια κουρκούτι

Υλικά:
500γρ. Μανιτάρια πλευρώτους φιλέτα "Μητάτο"
2 ποτήρια Μπύρα (η μαύρη είναι πιο γλυκιά....!!!)
Λίγο Αλεύρι
Σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι



Εκτέλεση:

Σε μια κούπα αδειάζουμε την μπύρα και ρίχνουμε αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια ως που να πάρει κρεμώδη υφή. Ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στην κούπα λίγα - λίγα. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα αρκετό λάδι και το αφήνουμε να "κάψει". Μόλις είναι έτοιμο τηγανίζουμε τα μανιτάρια πάντα με δυνατή φωτιά. Όταν ροδοκοκκινήσει το κουρκούτι και κάνει τραγανή κρούστα βγάζουμε και τοποθετούμε τα μανιτάρια κατευθείαν σε σκεύος στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Προσοχή όχι χαρτί ξεραίνει τα μανιτάρια ....
Τα συνοδεύουμε και με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο..... Καλή σας όρεξη...!!!

Μικρό μυστικό:
Τα μανιτάρια πριν τα βάλουμε στο κουρκούτι πάντα τα αλευρώνουμε καλά. Έτσι το κουρκούτι γίνεται πιο τραγανό όταν ψήνεται και "κρατάει" καλύτερα. 

Please reload