Μανιταρόπιτα

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα χωριάτικα νωπά (όχι κατεψυγμένα)
1kg Φρέσκα Μανιτάρια Πλευρώτους "Μητάτο"
250 ml κρέμα γάλακτος 
Λίγο φρέσκο βούτυρο 
100 ml φρέσκο γάλα 
2 αβγά
Λίγο σουσάμι 
Αλάτι, πιπέρι
* προαιρετικά λίγο κίτρινο τυρί (τριών ποικιλιών) για τοστ, πικάντικο και αλμυρό όλα στην ίδια ποσότητα.


Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τα φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους, τα ψιλοκόβουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε αμέσως την κρέμα γάλακτος στην οποία έχουμε προσθέσει το φρέσκο βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει «κρεμώδη» υφή και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο σκεύος και τα ανακατεύουμε προσεχτικά. Μόλις είναι όλα έτοιμα σε ένα ταψί που από πριν έχουμε λαδώσει τον πάτο τοποθετούμε 3 φύλλα στην συνέχεια απλώνουμε τα μανιτάρια με την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τα τυριά (προαιρετικά) και τοποθετούμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα από πάνω. Ανακατεύουμε το γάλα (περίπου μισό ποτήρι), με χτυπημένα τα 2 αβγά και τα αλείφουμε πάνω στα φύλλα πριν βάλουμε την πίτα να ψηθεί. Πασπαλίζουμε στο τέλος με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα (εξαρτάται απ' τον φούρνο). 
Καλή μας Όρεξη…!!!

Μικρά μυστικά:
1. Το μυστικό για ένα καλοψημένο και τραγανό φύλλο είναι να ρίξετε λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι) ανακατεμένο με 2 αβγά χτυπημένα πάνω στο φύλλο πριν βάλετε την πίτα να ψηθεί.
2. Για να αποκτήσει πολύ «κρεμώδη» υφή η κρέμα γάλακτος και να «στέκεται» καλύτερα ρίχνουμε μέσα όταν την βράζουμε λίγο πουρέ πατάτας σκόνη. 

Please reload