Μαύρη Τρούφα Φρέσκια

Η τρούφα στην Ελλάδα είναι γνωστή από την αρχαιότητα με το όνομα ''υδνον". Ήταν περιζήτητη για τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές ιδιότητές της και για την υπέροχη γεύση και το άρωμά της. Δεν είναι τυχαίο που ενέπνευσε πολλούς αρχαίους ποιητές και συγγραφείς. Ο Πλίνιος θεωρούσε τις τρούφες "θαύματα της φύσης", ενώ ο Πορφύριος τις αποκαλούσε "παιδιά των θεών". Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται ωμές αφού σε αυξημένη θερμοκρασία χάνουν το άρωμά τους.

Μπαίνουν στο τέλος του μαγειρέματος κομμένες σε λεπτές φλούδες ή τριμμένες στον τρίφτη μπαχαρικών. Χρησιμοποιούμε σε ελάχιστες ποσότητες (2-3 gr/μερίδα).