Μαγειρίτσα μανιτάρια

Υλικά:
500 γραμμάρια Μανιτάρια Πλευρώτους "Μητάτο"
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 κρεμμύδι μικρό
½ ματσάκι άνηθο 
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ρύζι 
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 λεμόνι
¼ σκελίδας σκόρδο
1 μεγάλο μαρούλι
120 ml ελαιόλαδο 
Περίπου 600ml νερό


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι το φρέσκο και ψιλοκόβουμε μαζί με το σκόρδο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σοταριστούν λίγο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το μαρούλι, το βάζουμε να στραγγίσει και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μαρούλι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει. Όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε και ετοιμάζουμε το ταχίνι με το νερό και το λεμόνι. Το ρίχνουμε λίγο-λίγο και αυτό μέσα στο φαγητό μας και είναι έτοιμο.

Δείτε την συνταγή εδώ

Please reload