Ομελέτα μανιτάρια

Υλικά:
200 γραμμάρια Μανιτάρια Πλευρώτους “Μητάτο”
4 αυγά
Λίγο γραβιέρα 
1/3 ποτηριού κόκκινο κρασί 
1 πράσινη πιπεριά
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κύβους τα μανιτάρια και την πιπεριά και το σοτάρουμε για 3 λεπτά με το βούτυρο. Σε δυνατή φωτιά γυρίζοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το τυρί. Στη συνέχεια περιχύνουμε με τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος. Έχουμε μια ομελέτα που θα σας καταπλήξει….!!!

Μικρό μυστικό:

Τα αυγά, χωριάτικα. Τα μανιτάρια ΔΕΝ τα πλένουμε γιατί κρατάνε νερά, μόνο τα σκουπίζουμε. Αν τα μανιτάρια είναι πολύ φρέσκα, έχουν περισσότερα υγρά και τότε το βούτυρο είναι αρκετό, αν είναι λίγο στεγνά ίσως χρειαστεί λίγο βούτυρο ακόμη (ένα κουταλάκι του γλυκού). Θα πρότεινα ένα κρασί ξηρό κόκκινο ίσως «Καμπερνέ Σοβινιόν».

Please reload