Παναρισμένο σνίτσελ

Υλικά:
500γρ. Μανιτάρι φιλέτο πλευρώτους "Μητάτο"
Αλεύρι
3 φρέσκα αυγά
Φρυγανιά τριμμένη 
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, Πιπέρι


Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολα και βάζουμε σε βαθιά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά. Τρίβουμε μέσα στην φρυγανιά αρκετό μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε τα μανιτάρια και ξεκινάμε να τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι στην συνέχεια στο αυγό και τέλος στην τριμμέννη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε στο ταψί. Μόλις είμαστε έτοιμοι τα βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200°C. Σε περίπου 15 λεπτά μόλις έχει πάρει καστανόξανθο χρώμα η φρυγανιά είναι έτοιμα. 
Σερβίρουμε επάνω σε ψιλοκομμένο μαρούλι στο οποίο έχουμε βάλει αλάτι και λίγο ξύδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα εποχής.

Μικρά μυστικά: 
1. Πάντα τοποθετούμε τα μανιτάρια πλευρώτους ανάποδα στο ταψί έτσι παραμένουν ζουμερά.
2. Το πιπέρι, μοσχοκάρυδο ή αλλο μυρωδικό τα ρίχνουμε στην φρυγανιά έτσι κατά την διάρκεια του ψησίματος ποτίζει το μανιτάρι με τα αρώματα τους.
3. Τα κοτσανάκια από τα πλευρώτους δεν τα πετάμε ΠΟΤΕ, είναι ο καλύτερος και ο πιο ζουμερός μεζές, χρησιμοποιήστε και αυτά.
4. Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν χρησιμοποιούμε ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι ή νερό.

Please reload