Σαλάτα μανιτάρι

Υλικά:
3 μάτσα ρόκα πικάντικη 
1 ματσάκι σπανάκι
400 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους 
1 σκέλιδα σκόρδο
1 κουταλιά σουσάμι λευκό
1 κ.σ. πετμέζι
3 κ.σ. μπαλσάμικο 
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Λίγο κουκουνάρι
50 γραμμάρια φλούδες παρμεζάνας
Λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
λίγο ρόδι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τη σκελίδα σκόρδο, την αφήνουμε για 1 λεπτό και τη αφαιρούμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια σε δύο δόσεις, στραγγίζοντας για να φύγουν τα νερά, θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά για να σοταριστούν.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας πετμέζι και λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε καλά με άφθονο νερό την ρόκα και το σπανάκι, τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα μανιταριών. Γαρνίρουμε με τις φέτες παρμεζάνας, το κουκουνάρι,το σουσάμι και τις λιαστές ντομάτες.

Μικρό μυστικό: 
Η σαλάτα αυτή σερβίρεται αμέσως για να είναι ζεστά τα μανιτάρια.
Τα σπανάκια και η ρόκα πρέπει να είναι βιολογικά ή να ξέρουμε την προέλευση τους γιατί τα χρησιμοποιούμε ωμά και δε θέλουμε να είναι πικρά ή γεμάτα φτυτοφάρμακα.

Please reload