Στιφάδο μανιτάρι

Υλικά:
1 κιλό Μανιτάρια Πλευρώτους "Μητάτο", κομμένα σε φέτες
1 κιλό ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, ή 2 κουταλιές σούπας 
Λίγο ντοματοπελτές
3 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
4 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κόκκινο ή μαύρο)
4 κομμάτια μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό


Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα 
πλευρώτους για 6-8 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη. 
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με προσοχή να μη διαλυθούν. 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό μέχρι να τα 
σκεπάσει. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τα μανιτάρια. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε 
μέχρι να δέσει το φαγητό. Λίγα λεπτά μετά, αφού το 
αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Μικρό μυστικό: Επειδή τα μανιτάρια πλευρώτους είναι πιο σαρκώδη 
χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ψηθούν, γι΄ αυτό πάντα 
δοκιμάζουμε πριν σβήσουμε την φωτιά. 
Είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση για ένα εορταστικό τραπέζι
ή μπουφέ και βέβαια νηστίσιμη. 

Please reload