Ζυμαρικά μανιτάρια

Υλικά:
400 γραμμάρια Μανιτάρια Πλευρώτους "Μητάτο"
500 γραμμάρια ζυμαρικά (ιδανικό φρέσκα)
120 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια φρεσκοτριμένη παρμεζάνα
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
1/2 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Σάλτσα: Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τα 100 γραμμάρια
βούτυρο και προσθέτετε την παρμεζάνα και τα μανιτάρια,
ανακατεύετε και μόλις λιώσει εντελώς η παρμεζάνα και ροδίσουν
καλά τα μανιτάρια ρίχνετε το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. 
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1,5 με 2 λεπτά ώστε
να βγει το άρωμα και η σάλτσα να είναι καυτή.
Κάνετε τα ζυμαρικά: Τα βράζετε σε πολύ και αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζετε μόλις είναι έτοιμα, προσθέτετε το υπόλοιπο 
βούτυρο, ανακατεύετε, ρίχνετε τη σάλτσα και το μοσχοκάρυδο.

Μικρό Μυστικό: Αξίζει να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ζυμαρικά.
Προσοχή στο χρόνο βρασμού. Είναι πολύ λιγότερος.

Please reload